آیا میدانید بیش از نیمی از مردم ایران مبتلا به کبد چرب می باشند؟!
کبد دومین عضو بزرگ در بدن است و در معرض خطرناک ترین بیماری ها قرار داد!
هوای کبدمان را بیشتر داشته باشیم..
وظیفه کبد چیست؟
کبد دومین عضو بزرگ در بدن انسان است و مسئول به اصطلاح رد کردن تمام مواد غذایی و
نوشیدنی مصرف شده از صافی است که این بدان معناست که کبد فاکتورهای مضر مواد غذایی را گرفته و
آنها را به صورتی بدون ضرر وارد سیستم های دیگر بدن می کند
کبد چرب چگونه ایجاد می شود و چه ضرری دارد؟
کبد چرب یکی از بیماری های شایع و البته خطرناک است
که در چند سال اخیر به دلیل تغذیه غلط و استفاده نادرست از مواد غذایی بین عموم مردم بسیار شایع شده است
این بیماری در اثر تجمع بيش از اندازه چربی در بافت كبد ايجاد مي شود
بيماری کبد چرب ، گاه باعث اختلال در فعاليت طبيعی بافت كبد می گردد كه مي تواند سير پيش رونده پيدا كند و باعث نارسايی كبد میشوند!
و شاید هم مبتلا به سرطان بدخیم کبد گردد که بسیار می تواند نگران کننده باشد..
یکی از راه های اصلی درمان کبد چرب بدون توجه به نوع آن ، تغییر عادات غذایی و رژیم غذایی است
یکی از اصلی ترین مواد غذایی مصرفی ما ، روغن خوراکی می باشد و
نوع روغن مصرفی ما تاثیر بسزایی در ایجاد و درمان کبد چرب دارد
بهترین روغن ها جهت پیشگیری و درمان کبد چرب :
روغن کنجد و کبد چرب :
بهترین داروی کبد چرب ، روغن کنجد است اما این در حالی ست که متاسفانه در کشور ما کمتر به اهمیت و خواص روغن کنجد پرداخته شده است
و اغلب خانواده ها از روغنهای مایع نباتی استفاده میکنند که مضرات زیادی برای بدن و مخصوصا قلب دارد!
خواص درمانی مختلفی برای روغن کنجد معرفی شده است
و بطور کلی برای درمان بیماریهای مزمن مانند
نارساییهای کبدی از جمله کبد چرب توسط متخصصین قلب و عروق پیشنهاد میشود
روغن سیاهدانه و کبد چرب :
کبد چرب ناشی از تجمع مواد زائد در کبد است و پرهیز غذایی ، فعالیت بدنی و مصرف غذاهای خاص در درمان مؤثر است
افرادی که مبتلا به کبد چرب شده اند در صورتی که میزان درگیری کبد آن ها در حد ضعیفی باشد
و همچنین اگر میزان آنزیم های کبدی هنوز در حد نرمال باشد
می توانند از روش های تغذیه ای و یا طبیعی که
موثرترین آنها مصرف روزانه روغن و دانه سیاهدانه است جهت درمان بیماری خود بهره مند شوند
روغن تخم کتان و کبد چرب :
کبد در بسیاری از عملکردهای مهم بدن دخیل است
نمونه ای از این عملکردها ، تولید مایع زرد رنگی است (bile) که در هضم غذا و سم زدایی بدن نقشی اساسی دارد!
تخم کتان منبع بسیار خوبی از ماده ضروری (اُمگا 3) و آنتی اُکسیدان ها می باشد
همچنین دارای فواید فراوانی برای سلامتی انسان است که یکی از این فواید حفاظت از سلامت کبد می باشد
نتیجه گیری :
در طول درمان کبد چرب ، به بیماران توصیه می شود غذاهای خود را به صورت آب پز یا بخار پز مصرف کنند
و استفاده از نمک و شکر را به حداقل برسانند
چربی مورد نیاز بدن این افراد در طول دوران رژیم درمانی ، از گوشت های سفید و لبنیات تامین می شود
با این حال اگر بیماری هوس کرد غذای حاوی روغن بخورد!
باید روغن های خوب و حاوی امگا۳ مانند روغن زیتون ، کنجد را جایگزین روغن های معمولی کند
توصیه به مصرف روغن های خوب ، به هیچ وجه به معنای زیاده روی در مصرف آنها نیست!
هر چند متخصصان تغذیه میگویند افراد مبتلا به کبد چرب فقط می توانند روزانه حدود یک قاشق غذاخوری روغن مصرف کنند
اما هر بیمار در مورد این موضوع باید با پزشک معالج خود مشورت کند