خدا هیچ روغن خوراکی گیاهی را با کلسترول نیافریده!
هیچ روغن نباتی خوراکی را دارای ترانس ایجاد نکرده است!
یکی از بهترین و موثر ترین روش هایی که می شود از پیری زودرس جلوگیری کرد نخوردن چربی های مضر است
بنابراین انتخاب روغن خوراکی مناسب از مهمترین تصمیماتی هست که در زندگی ما بسیار موثر است
روغن خوراکی مایع یا جامد؟!
همه روغن های گیاهی را خداوند مایع خلق کرده نه جامد!
روغن های مایع از به هم پیوستن چند اسید چرب غیر اشباع تولید می شود
روغن های مایع به علت داشتن پیوندهای غیراشباع آسیب پذیر می باشند
لذا با هیدروژن ٬ پیوندهای دوگانه را پر می کنند
تا نگهداری آنها آسان تر گردد!
روغن های مایع چگونه جامد می شوند؟
روغن های مایع دارای پیوندهای دوگانه یا سه گانه می باشند ( به آنها سیر نشده یا غیر اشباع می گویند)
برای این که آن ها را به صورت جامد درآورند به هر پیوند اضافه ٬ دو اتم هیدروژن متصل می نمایند
وقتی روغن سیر شد یا اشباع شد جامد می شود!
کار اضافه کردن هیدروژن به روغن مایع برای اشباع کردن پیوندها و تبدیل آن روغن به روغن جامد را هیدروژانسیون می گویند.
هیدروژن دار کردن چربی ها
امکان نگهداری این مواد را فراهم می سازد
ولی هضم آنها را در متابولیسم با اشکال مواجه می سازد
این چربی ها موجب مسدود شدن رگهای خونی و امراض قلبی می گردند
خلاصه :
در فراینده هییدروژناسیون 3 ضرر وجود دارد :
1- ترکیب جدید مضری ایجاد می شود به نام چربی ترانس
2- روغن غیراشباع (مفید) را به روغن اشباع تغییر می دهند
3- خیلی از اسیدهای چرب ضروری مفید با این عمل تخریب می اشود
سفارش مهم :
تا می توانید از روغن های مرگ بار نباتی جامد دوری کنید
زیرا همه آنها روغن های هیدروژنه هستند و پر از اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس می باشند.
چه روغنی برای پخت و پز بخریم؟
از بین روغن های خوراکی اولویت با روغن های مایع است و
در بین روغن های مایع ، بهترین روغن ، روغن کنجد و روغن زیتون است